AIR MAX DAY-PROSLAVA INOVACIJE I STILA

18.04.2022.

Ne postoji mnogo patika koje su dostigle status slavne ličnosti gde samo izgovaranje imena stila izaziva trenutno prepoznavanje. Ali jedna, na nivou ikone, jeste- Nike Air Max. A kako i ne bi bila, kada je reč o prvoj patici koja je na đonu imala vidljivu Air tehnologiju.

 

Sve je počelo od revolucionarne ideje, sedamdesetih godina prošlog veka, zahvaljujući Frank Rudy-ju, inženjeru svemirske agencije NASA koji je osmislio prototip Air-Sole jedinice. Ona je prvi put korišćena na Air Max One modelu koji je dizajnirao, sad već čuveni, Tinker Hatfiled i 26. marta 1987. godine je predstavljena javnosti.

 

Zato je, od 2014.godine, taj datum rezervisan za proslavu Nike-ove inovacije i stilova koje nosimo više od tri decenije. Ove godine, 26.marta, Nike slavi 35. godišnjicu, poznatu i kao smaragdna godišnjica, kada je Air Max dizajn postao legenda. Ovo je dan koji predstavlja savršenu priliku da upoznate nove modele Air Max patika, od kojih neki predstavljaju različite stilove i verzije svojih popularnih prethodnika.

 

I tako priča ide, lagane patike izvučene sa neba, sa stilom i performansama koje su pokrenule novu eru u sportu i street kulturi. Dizajni su se kretali od neonskih detalja do duginih šavova, a na tehnologiji đona se kontinuirano radilo. Od patika namenjenih za trčanje, postale su modna ikona. Svaku patiku krasi udobnost, mekani korak, vanvremenski dizajn i kulturološki simbol duboko utkan u svaki Air Max model.

 

Air Max je i susret generacija, svedoka razvitka i dizajnerskih promena i novog naraštaja. Oni dolaze iz različite sredine, imaju različita intresovanja, ali ih spaja ista ljubav prema ovoj kultnoj liniji brenda Nike.

Danas Air Max broji najveći broj kolekcionara širom sveta koji sa nestrpljenjem iščekuju svako novo izdanje.

Iskoristite praznik, Air Max day, da postanete, ili nastavite da budete, deo stilske revolucije kupujući nova izdanja Air Max patika u Đak Sport radnjama i The Spot radnjama, a modele možete poručiti preko Đak online shopa

Tagovi: Nike đak đaksport airmax airmaxday