DA LI PROPUŠTAŠ FENOMENALAN TRENING ZBOG OVA 4 MITA O PILATES-U?

12.05.2017.

Da počnemo sa priznanjem! I mi smo mislisli da su joga i Pilates ista stvar u različitom pakovanju. Sada smo opsednuti ovom metodom, koje čini čuda za izgled, kondiciju, fleksibilnost i um.

1. Zapravo ovaj metod dobio je ime po muškarcu, njegovom tvorcu Joseph Pilates-u. Najveći fudbalski timovi sveta koriste Pilates za unapređenje balansa i fleksibilnosti.

2. Principi Pilates pokreta mogu da se primene i bez Reformer sprave. Obično se taj metod zove Mat Pilates i trening se obavlja na strunjači. Iako izgleda zastrašujuće, Reformer sprava je zapravo zabavna i daje neverovatne rezultate!

3. Ovaj mit nije uperen samo ka Pilates-u, ali je definitivno, u slučaju ove metode, specifično uporan. Kao i svi sportovi i svi treninzi, što više vežbaš, sve si bolji. A za početak je potrebna samo volja.

4. Tvorac metode bio je inspirisan jogom, ali tu prestaje svaka sličnost. Fokus Pilates metode je snaga, izdržljivost, oblikovanje mišića i kontrola, dok se joga fokusira na balans, disanje i spiritualnost. Iako je celo telo aktivno, tokom celog treninga, Pilates pokreti aktiviraju određene grupe mišića, dok se joga pokreće opširnije grupe.

Tagovi: pilates vezbanje