PRAVILNIK ONLINE KUPOVINE PUTEM ADMINISTRATIVNE ZABRANE

Kompanija Đak d.o.o. Beograd je omogućila svojim kupcima da prilikom poručivanja na zvaničnoj internet stranici www.djaksport.com odabrane artikle plate administrativnom zabranom, na period otplate do 12 mesečnih rata, bez kamate.

USLOVI KUPOVINE

Potrebno je da kompanija ili radna organizacija u kojoj je kupac zaposlen ili sindikat čiji je član ima sklopljen ugovor o poslovnoj saradnji sa kompanijom Đak d.o.o. Beograd. Za proveru kupac se može obratiti operaterima kontakt centra. U slučaju da nemamo sklopljen ugovor o saradnji vlasnik, menadžer kompanije ili predstavnik sindikata može proslediti zahtev na email adresu sindikat@djaksport.com. U zahtevu je potrebno navesti naziv sa kojim je firma registrovana u APR-u (Agencija za privredne registre), PIB (poreski identifikacioni broj) matični broj i broj zaposlenih.

Ukoliko imamo sklopljen ugovor o saradnji, neophodno je da je kupac u radnom odnosu na neodređeno vreme. Kupci koji su u radnom odnosu u Ministarstvu odbrane Republike Srbije imaju mogućnost plaćanja putem administrativne zabrane i ako su zaposleni na određeno vreme. Uslov je da poslednja rata bude na naplati 2 meseca pre isteka ugovora o radu.

Ukoliko su ispunjeni navedeni uslovi potrebno je da kupac pripremi 2 primerka administrativne zabrane, overene od strane obračunskog radnika, na kojoj je naveden maksimalni iznos mesečnog zaduženja. Rok važenja administrativne zabrane je 15 dana od datuma izdavanja.
Obrazac administrativne zabrane, možete preuzeti ovde
Obrazac administrativne zabrane za zaposlene u Ministarstvu odbrane Republike Srbije možete preuzeti ovde

Potrebno je da kupac pripremi fotokopiju obe strane lične karte ili očitanu ličnu kartu ukoliko je čipovana.

Kupci koji su već obavljali kupovinu preko administrativne zabrane poseduju Đak sindikalnu karticu, koju je takođe potrebno pripremiti. Ukoliko kupac ne poseduje karticu dobiće je prilikom prve kupovine. Posedovanje Đak sindikalne kartice je obavezno, jer se na njoj evidentira kredit koji kupac ima u Đak sportu. Kupac se može zadužiti odnosno može obaviti kupovinu do iznosa predviđenog limitom na kartici. Đak sindikalna kartica se razlikuje od Đak loyalty kartice i prilikom kupovine preko sindikalne prodaje nije moguće da se ostvari povrat bodova na Đak loyalty karticu.

Online kupovinu može obaviti isključivo registrovani korisnik na sajtu. Registracija na sajtu se obavlja samo jednom. Uputstvo za registraciju možete pogledati ovde

PROCES KUPOVINE

Registrovani korisnik može kreirati porudžbinu nakon prijave na sajt. Uputstvo za prijavu možete pogledati ovde

Kad je kupac ulogovan na sajtu sa svojim nalogom vrši odabir proizvoda iz ponude i ubacuje ih u korpu. Nakon odabira kupac otvara korpu i popunjava podatke za isporuku. Veoma je važno voditi računa o ispravnosti unetih podataka. Sledeći korak je odabir načina plaćanja, gde je potrebno označiti plaćanje administrativnom zabranom. Nakon što kupac odabere način plaćanja, potrebno je da unese broj Đak sindikalne kartice. Ukoliko karticu ne poseduje, bira opciju novi korisnik. Tom prilikom popunjava pristupnicu, gde unosi svoje podatke i podatke firme u kojoj je zaposlen. Neophodno je se tom prilikom upozna sa pravilnikom o uslovima izdavanja i načinu korišćenja Đak sindikalne kartice. Pravilnik možete videti ovde Na samom kraju je neophodno da kupac potvrdi da je saglasan sa uslovima kupovine i ponuđenim cenovnikom. Ukoliko postoji bilo koja nedoumica tokom procesa poručivanja, kupcima su na raspolaganju operateri kontakt centra, na broju 0800/100-505

Nakon prijema porudžbine, a najkasnije u roku od 12 sati, operater kontakt centra poziva kupca na broj telefona naveden pri poručivanju, kako bi izvršio potvrdu evidentirane porudžbine i proveru pripremljene dokumentacije. Tom prilikom se proverava odobreni iznos zaduženja, iznos porudžbine i dogovara broj rata za plaćanje (maksimalni rok otplate je 12 mesečnih rata). Ukoliko je ukupan iznos porudžbine veći od dozvoljenog iznosa za zaduženje može se izvršiti korekcija porudžbine ili se kupac može odlučiti za doplatu u gotovini. U tom slučaju bi navedenu doplatu kupac platio kao otkupninu, prilikom preuzimanja pošiljke. Na osnovu dogovorenog, operater prosleđuje nalog za rezervaciju odabranih artikala. Odabrani artikli se ostavljaju na rezervaciji 5 dana.

Po potvrdi rezervacije operater ponovo kontaktira kupca kako bi dao instrukcije prilikom popunjavanja potrebnih podataka u obrascu administrativne zabrane (iznos kupovine, broj rata, mesečni iznos rate). Neophodno je da oba obrasca budu čitko i pravilno popunjena i svojeručno potpisana. Nakon toga kupac pakuje potrebnu dokumentaciju (dva primerka administrativne zabrane i kopiju obe strane lične karte ili očitanu ličnu kartu ukoliko je čipovana) Operater daje nalog kurirskoj službi da na adresi kupca, navedenoj pri poručivanju, preuzme koverat. Troškove dostave snosi kompanija Đak d.o.o. Beograd.

Po prijemu dokumentacije i potvrdi njene ispravnosti izrađuje se račun za kupca, pakuju odabrani artikli i bez otkupnine (osim u slučaju da postoji dogovorena doplata) šalju na navedenu adresu preko kurirske službe. Ukoliko je kupac prvi put kupovao putem administrativne zabrane, prosleđuje mu se i Đak sindikalna kartica.

Ukoliko se prilikom prijema dokumentacije ustanovi da administrativna zabrana nije ispravna (istekao rok važnosti, nije propisno overena, nije dobro popunjena) smatraće se nevažećom, zbog čega nije moguće završiti proces kupovine. Kupac će u najkraćem roku biti obavešten o tome.

ISPORUKA

Isporuka poručenih artikala plaćenih putem administrativne zabrane se obavlja u roku do 5 radnih dana od dana prijema dokumentacije, na adresi navedenoj prilikom kreiranja porudžine. Dostava je besplatna za ukupan iznos porudžbine preko 6000.00 dinara i obavlja se preko kurirske službe Dexpress, sa kojom sarađujemo. Kurirska služba isporučuje pakete na adresi navedenoj za dostavu u periodu od 8 do 16h. Potrebno je da u tom periodu kupac bude dostupan na broj telefona naveden prilikom kreiranja porudžbine i da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Kurir svaku pošiljku pokušava da uruči u dva navrata. Ukoliko na adresi prilikom prvog pokušaja dostave nema nikog, kurir poziva primaoca kako bi dogovorili novi termin za isporuku. Prilikom preuzimanja pošiljke preporučuje se da kupac vizuelno pregleda paket. Ukoliko primeti da je transportna ambalaža značajno oštećena i posumnja da je možda došlo do oštećenja poručenih proizvoda potrebno je da odbije prijem pošiljke i u što kraćem roku nas obavesti na broj 0800/100-505.

ZAMENA PORUČENOG ARTIKLA

Ukoliko kupac, nakon prijema poručenih artikala nije zadovoljan odabranim, može izvršiti zamenu u roku od 14 dana od dana prijema paketa. Zamena se može obaviti pod uslovom da artikal nije korišćen i da je u originalnoj ambalaži, u najbližem maloprodajnom objektu Đak sporta ili preko operatera u kontakt centru, kada se povrat organizuje preko kurirske službe. Prilikom posete radnji ili poziva kontakt centru neophodno je da kupac pripremi dobijeni račun, administrativnu zabranu i Đak sindikalnu karticu. Kupac ima mogućnost da odabere zamenu za drugu veličinu, ukoliko je dostupna u ponudi ili zamenu za drugi artikal. Ukoliko se kupac odlučio za zamenu za drugi artikal i ako je vrednost zamenskog artikla ista kao vrednost vraćenog artikla, izrađuje se novi račun, dok se administrativna zabrana ne menja. Ukoliko je kupac odabrao zamenski artikal veće vrednosti od vrednosti vraćenog artikla, razliku u ceni kupac je dužan da plati pouzećem odnosno prilikom preuzimanja odabranog artikla ili na žiro račun Đak sporta. Izrađuje se nov račun, dok administrativna zabrana ostaje ista. U slučaju da se kupac odluči za zamenski artikal čija je vrednost manja od vrednosti vraćenog artikla, ukoliko administrativna zabrana nije prosledjena obračunskoj službi kompanije ili radne organizacije u kojoj je kupac zaposlen, dužan je da, u što kraćem roku, dostavi nove obrasce kako bi bili popunjeni na nov iznos. Ukoliko je administrativna zabrana prosleđena na naplatu kupac je u obavezi da dostavi broj tekućeg računa na koji možemo uplatiti razliku. Ukoliko se zamenski artikal šalje sa druge lokacije kupac ima trošak dostave po redovnom cenovniku.

ODUSTANAK OD KUPOVINE

Osim prava na zamenu kupac ima pravo i na odustanak od kupovine, u roku od 14 dana od dana prijema paketa. Povrat je moguć pod uslovom da artikal nije korišćen i da je u originalnoj ambalaži, a može se obaviti u najbližem maloprodajnom objektu Đak sporta ili preko operatera u kontakt centru, kada se povrat organizuje preko kurirske službe. Prilikom posete radnji ili poziva kontakt centru neophodno je da kupac pripremi dobijeni račun, administrativnu zabranu i Đak sindikalnu karticu. Ukoliko administrativna zabrana nije prosleđena na naplatu obračunskoj službi kompanije ili radne organizacije u kojoj je kupac zaposlen, vraća se kupcu i stornira se račun. Ukoliko je administrativna zabrana prosleđena na naplatu obračunskoj službi, prosleđuje se zvanično obaveštenje da je kupac odustao od kupovine i da se stornira pomenuta naplata. U slučaju da je u međuvremenu naplaćena prva rata, kupac je u obavezi da dostavi broj tekućeg računa na koji se može izvršiti povrat naplaćenog iznosa.

Radno vreme Call Centra:
Ponedeljak - Subota: 08-21h
Nedelja - Neradan dan

Kontakt:

Đak zadržava pravo promena cena bez prethodne najave! Podaci su informativnog karaktera i podložni su izmenama. Svi prikazani artikli su deo naše ponude, ali ne podrazumeva da su dostupni u svakom trenutku. Na žalost, ne možemo garantovati da su opisi proizvoda, prikazi fotografija i informacije bez greške.

Posetite Đak Sport na portalu ShopMania ePonuda.com