HUMMEL - STO GODINA PONOSNE ISTORIJE.

01.03.2022.

Prva destinacija nam je početak treće dekade dvadesetog veka, tamo gde je sve počelo:

1923. godine

Albert Mesmer razvija jednu od prvih fudbalskih kopački na svetu. Sa svojim bratom Michaelom Ludvigom Mesmerom osniva kompaniju Messmer & Co., koja će kasnije postati poznata kao Hummel.

1956. godine

Vizionar Bernhard Veckenbrock preuzima kompaniju. On kreira temeljni identitet brenda i uvodi ševrone.

1968

Potpisan je prvi sponzorski ugovor. Dogovor je sa Duisburgom, koji igra u 2. nemačkoj Bundesligi.

1969

Lansirana je prva kolekcija sportske odeće. Sponzorstva se potpisuju i pomažu u prodaji. Logo bumbara je kreiran u zaobljenijoj verziji od sadašnje.

1970

Hummel se uvodi na tržište Severne Evrope.

1979

Humel prvi put potpisuje ugovor sa Danskom reprezentacijom - ugovor koji traje do 2004.

1988

Humel potpisuje sponzorski ugovor sa Real Madridom i najvećom zvezdom kluba Emiliom Butragenom. Dogovor čini Hummel proizvode još popularnijim.

1992

To je u najmanju ruku iznenađujući uspeh i pobeda. Reprezentacija Danske osvaja titulu na Evropskom prvenstvu nakon što je u finalu igrala sa Nemačkom. (da, umesto nas su te godine ušli na turnir koji su potom i osvojili)

1999

Humel dobija novog vlasnika - Thornika. Ovo uvodi Kristijana Stadila u istoriju brenda. On lansira kolekciju ponovo uvedenog, originalnog sportskog stila na modno tržište i Hummel postaje glavni trend i brend sportske odeće.

2013

Hummel slavi svoj 90. rođendan ponovnim uvođenjem retro niza stilova.

2016

Posle mnogo godina Hummel ponovo sponzoriše tim u nemačkoj Bundesligi. Frajburg igra senzacionalnu prvu sezonu nakon povratka u prvu ligu i kvalifikuje se za međunarodno takmičenje.

2017

Ženska reprezentacija Danske osvojila je srebro na Evropskom prvenstvu u Holandiji, odigravši hrabru utakmicu protiv domaćina u finalu. Nastup se smatra apsolutnim vrhuncem danskog ženskog fudbala.

2018

Hummel je sklopio sponzorski ugovor sa škotskim gigantom Rangers F.C. – klub sa najviše titula u ligi na svetu. Iz Hummelove perspektive, ovaj dogovor označava obnovljeni fokus na fudbal u Velikoj Britaniji.

2019

Hummel je postao zvanični tehnički sponzor i dobavljač odeće za Međunarodnu rukometnu federaciju (IHF). Nova partnerstva su započela IHF svetskim prvenstvom za muškarce u Danskoj i Nemačkoj u januaru 2019.

2020

Hummel je ušao u sponzorstva sa Everton FC, Astralis Group i EHF, dok prva fizička Hummel KIDS prodavnica otvara svoja vrata u centru Arhusa

 

Jedno je sigurno, ovaj bumbar (značenje Hummel-a) donosi sreću gde god da sleti i to već uspešno čini čitav vek.

Tagovi: #hummel #lifestyle #sport #djaksport #djak