ZAŠTO U SVAKOM FILMU PIJU VODU SA LIMUNOM?

24.04.2017.

Novine, magazini i internet puni su intervjua sa poznatim ličnostima u kojima se hvali ovo, naizgled banalno, piće. Malo smo istraživali i došli do ovih 5 razloga da je probaš toplu vodu sa limunom, čim otvoriš oči, svakog jutra.

 

1. Stimuliše varenje što omogućuje tvom telu da bolje iskoristi nutriente iz hrane. Takođe, umanjuje gorušicu i nadutost, a samim tim i izgled tvog stomaka.

 

 

2. Sadrži pektin, vlakno koje podržava tvoj put ka (tvojoj) idealnoj težini, tako što umanjuje osećaj gladi. Konzumiraj toplu vodu sa limunom i između obroka i imačeš veće šanse da praviš dobre izbore, barem kada je hrana u pitanju.

 

 

3. Podržava tvoj imuni sistem velikim količinama vitamina C. Ne zaboravi da prirodni nivoi ovog super-vitamina opadaju kada si pod stresom, pa iskoristi toplu vodu sa limunom, kao način da nadoknadiš vitamin C, u momentima stresa.

 

 

4. Ulepšava kožu! Vitamin C je krucijalan u procesu sinteze kolagena koji daje elastičnost koži i obnavlja je.

 

 

5. Deluje protiv-upalno jer neutrališe ureičnu kiselinu, koja je odgovorna za onaj neprijatan osećaj u zglobovima. Za fizički aktivne, ne postoji bolji način da počnu dan.


Tagovi: voda limun