• Preko700

  ZAPOSLENIH

 • Preko80

  MALOPRODAJNIH OBJEKATA

 • Preko6000

  ARTIKALA U PONUDI

ČESTA PITANJA

KONTAKT CENTAR

Kako mogu da dobijem informacije koje su mi potrebne, s obzirom da call centar moze da se poziva isključivo sa fiksnog telefona?
Poštovana/i, u pravu ste. Broj kontakt centra 0800-100-505 se može dobiti isključivo iz Telekom fiksne telefonije. Ukoliko pozivate iz SBB fiksne telefonije ili sa mobilnog telefona možete nas dobiti pozivom na broj telefona 011/635-78-55. Takođe, sve informacije možete dobiti i putem mail-a info@djaksport.com.

Koje je radno vreme kontakt centra?
Poštovana/i radno vreme kontakt centra je radnim danima od 8 do 21 časova i subotom od 8 do 18 časova. Nedeljom ne radimo.

RADNJE

Koje je radno vreme vaše radnje?
Poštovana/i nemaju sve naše radnje isto radno vreme. Na samom sajtu, u odeljku RADNJE, možete da proverite koje je radno vreme one u kojoj Vi nabavljate sportsku opremu. Dovoljno je da kliknete na mesto i adresu radnje i prikazaće Vam se radno vreme radnim danima, subotom i nedeljom. Ukoliko Vam je jednostavnije pozovite naš kontakt centar i operater će Vam pomoći.

Kako mogu da dobijem direktno radnju na Zelenom vencu? Gde se nalaze brojevi telefona radnji na sajtu?
Poštovana/i brojevi telefona radnji su uklonjeni sa sajta, jer su kolege u radnjama usredsređeni na posetioce i brigu o proizvodima, tako da se ne javljaju na telefon. Za sva pitanja, informacije, pohvale i eventualne primedbe na raspolaganju su Vam operateri kontakt centra, koje možete kontaktirati putem telefona 0800-100-505 ili 011-635-78-55 ili putem mail-a info@djaksport.com.

Da li su cene u radnjama iste kao cene na sajtu?
Poštovana/i ukoliko u gornjem desnom uglu fotografije piše ONLINE i iznos popusta, to znači da je istaknuti popust odn. cena na sajtu isključivo za online odn. porudžbine putem sajta. Internet prodavnica je posebna prodajna jedinica i akcije na sajtu i u radnjama se često razlikuju. Ukoliko želite da pazarite u nekoj od naših radnji, koristite akcije koje su u radnji aktuelne, a sa kojima Vas upoznaju kolege pri poseti.

Da li možete artikal koji mi treba da prebacite u drugu radnju?
Poštovana/i na žalost to nije moguce već duže vreme, jer su prenosi između radnja ukinuti. Sve proizvode koji Vas zanimaju, a nema ih u Đak radnji u kojoj inače nabavljate sportsku opremu, možete poručiti da Vam stignu na kućnu adresu. Cena po kojoj ih plaćate je cena koja je istaknuta na sajtu. Nema dodatnih troškova odn. troškova poštarine, a isporuka je u roku od 2 do 4 radna dana.

PORUDŽBINE

Kako mogu da poručim proizvode sa sajta?
Poštovana/i proizvode sa sajta je moguće poručiti na 2 načina. Prvi je poručivanje direktno na samom sajtu. Ukoliko se do sada niste registrovali, potrebno je da prvo to uradite. Kad se uspešno registrujete, na Vaš mail stiže potvrda registracije. Nakon toga, potrebno je da se na sajtu prijavite i jednostavnim dodavanjem artikla u korpu i praćenjem ostalih koraka završite porudžbinu. Na mail koji ste naveli pri registraciji stići ce potvrda o porudžbini, što je potvrda da ste dobro ispratili sve korake. Potvrda porudžbine često ne stigne u INBOX sanduče, nego u sanduče u koje stiže neželjena pošta (SPAM ili JUNK). Takođe, porudžbine možete obaviti i pozivanjem kontakt centra na broj telefona 0800-100-505 ili 011-635-78-55. Operateri će zapisati koji artikal želite i podatke za isporuku.

Kako da znam da sam dobro poručio?
Poštovana/i ukoliko ste poručili nešto direktno sa našeg sajta, dokaz da ste dobro poručili je potvrda koja stiže na Vaš mail, kao PODACI O PORUDŽBINI. Možete još jednom da proverite da li su svi podaci koje ste naveli ispravni, a ujedno dobijate i ID broj porudžbine. Ukoliko potvrda porudžbine nije stigla u Vaše INBOX sanduče, obavezno proverite SPAM ili JUNK sanduče, gde Vam stiže neželjena pošta. Ukoliko Vam mail nije stigao, znači da ste preskočili neki korak i da porudžbina nije bila ispravna. Vratite se na sajt i proverite da li je odabrani artikal i dalje u korpi. Ako jeste, otvorite korpu i ponovite ostale korake. Ukoliko Vam je potrebna pomoć pozovite naš kontakt centar na broj telefona 0800-100-505 ili 011-635-78-55 i operateri će Vam pomoći oko porudžbine.

Poručio sam patike na sajtu još pre nedelju dana, ali još uvek nisu stigle, a niko me nije zvao. Šta je sa mojom pošiljkom?
Poštovana/i sva obaveštenja vezana za porudžbine putem sajta stižu na mail koji ste naveli prilikom registracije. Rok za isporuku je 2 do 4 radna dana i ukoliko Vam artikal još uvek nije isporučen, najverovatnije da ga više nije bilo na stanju ili nije bio za slanje kataloškim putem. Molim Vas da proverite Vaš mail, kao i junk sanduče, jer mail obavestenja često budu tu. Pogledajte ostale modele na našem sajtu, jer sigurno možete pronaći nešto interesantno. Ukoliko Vam je jednostavnije, pripremite ID broj porudžbine, pozovite kontakt centar na broj 0800-100-505 ili 011-635-78-55 i operater ce proveriti umesto vas.

Kada sam poručivao proizvod na vašem sajtu pisalo je da je dostupan, a sad dobijam obaveštenje da artikal nemate za isporuku. Kako to?
Poštovana/i naš sajt se ažurira više puta u toku dana. Na žalost ne postoji mogućnost da se ažurira u svakom trenutku, posle svake porudžbine ili kupovine u našim radnjama. Iz tog razloga je i obaveštenje na dnu stranice na našem sajtu koje kaže da su svi prikazani artikli deo naše ponude, ali ne podrazumeva da su dostupni u svakom trenutku. Sve porudžbine se obrađuju onim redosledom kojim kupci poručuju, sve dok traženo imamo na lageru. Takođe, može da se desi da pri pregledu artikla kolege utvrde da je artikal oštećen i da iz tog razloga nije za isporuku.

Putem Vašeg sajta sam napravila 2 porudžbine, pa me zamina da li to možete da objedinite i da mi pošaljete zajedno na adresu?
Poštovana/i na žalost ne postoji mogućnost da se dve porudžbine objedine. Važno je naglasiti da se vrlo lako može desiti i situacija u kojoj ste Vi poručili 2 artikla na jednoj porudžbenici, a da Vam artikli ne budu isporučeni zajedno. To je iz razloga što možda jedan artikal ide iz naše radnje u Vranju, a drugi iz radnje u Subotici. S obzirom da Đak snosi troškove poštarine, a ne Vi, nadamo se da Vam to ne predstavlja problem.

Poručio sam juče putem sajta dva artikla i oba su na potvrdi porudžbine koja mi je stigla od vas. Međutim, danas sam dobio obaveštenje putem mail-a da očekujem isporuku samo jednog proizvoda. Da li to znači da drugog nema?
Poštovana/i često se dešava, kad poručite više artikala na jednoj porudžbenici, da nemamo sve artikle na jednom mestu. Kako za koji artikal završavamo obradu porudžbine, tako se radi račun, paket predaje kurirskoj službi za isporuku, a Vama prosleđuje obaveštenje. Čim bude završena obrada porudžbine i za ostale artikle dobićete obaveštenje kao i za prvi artikal. Bitno je naglasiti i da, ukoliko neki artikal nemamo više na lageru, Vama obavezno prosleđujemo mail sa obaveštenjem, kako biste znali da ne očekujete isporuku.

Koji je minimalan iznos za poručivanje?
Poštovana/i ne minimalan iznos porudžbine je 1000,00 dinara.

Da li mogu i kako da otkažem porudžbinu?
Poštovana/i ukoliko ste se predomislili vezano za porudžbinu koju ste napravili kod nas potrebno je da pripremite ID broj porudžbine i da pozovete naš kontakt centar na broj 0800-100-505 ili 011-635-78-55 i operater će stornirati porudžbinu. Ne postoji vremensko ograničenje u kome to možete uraditi, ali Vas molimo da nas kontaktirate što pre, jer se često obrada porudžbine završi u roku od par sati i paket preda kurirskoj službi, pa je storniranje tada nemoguće.

STANJE ZALIHA

Da li od ZX modela imate broj 42?
Poštovana/i pored slike svakog artikla, sa desne strane imate prikazan izbor dostupnih veličina u našim radnjama. Prikazane su US veličine. Kada stanete kursorom na kvadratić i on pocrveni, u zagradi će Vam se prikazati i evropska i UK veličina. Veličine koje nisu prikazane, na žalost nemamo na stanju.

U kojoj radnji imate ovaj model?
Poštovana/i pored slike svakog artikla, sa desne strane, imate prikazan izbor dostupnih veličina u našim radnjama. Odaberite veličinu koja Vam je potrebna, pa potom kliknite na beli kvadratić u kome piše PRONAĐI U RADNJI i izlistaće se spisak radnji u kojima ima taj model u traženoj veličini.

U ponudi na sajtu imate model koji mi se dopada, ali nemate moj broj. Da li postoji mogućnost da mi poručite?
Poštovana/i sve što imamo u ponudi je istaknuto na našem sajtu. Na žalost ne postoji mogućnost da Vam isporučimo veličinu koju nemamo u ponudi, niti postoji mogućnost da je nabavimo za Vas.

Da li na sajtu mogu da pretražim šta imate u ponudi za određenu veličinu, npr. broj 44?
Poštovana/i na žalost, pretraga po veličinama nije moguća. Možete da suzite pretragu na osnovu toga da li zelite muški, ženski ili dečiji model, po boji, brendu, sportu za koji je namenjen.

Koja je dužina gazišta?
Poštovana/i ukoliko nam je proizvođač dao podatak dužine gazišta u cm on je istaknut na sajtu. Ili će Vam se prikazati u nastavku iza evropske veličine ili ga možete naći u SIZE HELP-u. U suprotnom, taj podatak na žalost nemamo. Savet je da se oslonite na evropski broj, a ukoliko Vam poručeno ne bude odgovaralo možete da obavite zamenu u najbližoj radnji ili da nas pozovete na 0800-100-505 ili 011-635-78-55 i mi ćemo organizovati zamenu preko kurirske službe.

Našao sam patike koje mi se dopadaju, ali nema uopšte ponuđenih veličina. Kako da znam da li ih imate u mom broju?
Poštovana/i očigledno ste pretraživali na Google-u pa Vam je otvorio stranicu modela koji smo ranije imali u ponudi. Na žalost, ukoliko nema ponuđenih veličina, znači da tog modela više nemamo na stanju. Pogledajte ostale modele u našoj ponudi.

PLAĆANJE

Koje su mogućnosti plaćanja u vašim radnjama?


Poštovana/i u maloprodajnim objektima Đak sporta pored gotovinskog moguće je i plaćanje na odloženo i to:

 • čekovima građana, na 6 mesečnih rata, s tim da prva rata ide odmah

 • platnim karticama Banke Intesa na period otplate do 6 mesečnih rata, s tim da rata ne bude manja od 1.000,00 dinara

 • MASTER RATA karticom na period otplate do 6 mesečnih rata, s tim da rata ne bude manja od 1.000,00 dinara

 • putem administrativne zabrane, na 5 mesečnih rata, ukoliko Vaša firma ima sklopljen ugovor o poslovnoj saradnji sa Đak sportom

Ako poručim sa sajta, kako mogu da platim?
Poštovana/i ukoliko poručujete neki od proizvoda sa našeg sajta kao način plaćanja možete odabrati:

 • pouzećem odn. prilikom preuzimanja od kurirske službe

 • uplatnicom na šalteru Pošte ili neke od banaka

 • platnim karticama Visa, MasterCard ili Maestro odobrenim od strane banke izdavaoca za online plaćanje.

Za porudžbine putem sajta na žalost ne postoji mogućnost odloženog plaćanja.

Da li postoji mogućnost da poručim patike sa Vašeg sajta i da ih platim administrativnom zabranom?
Poštovana/i, kupovina putem administrativne zabrane je vrsta kredita i iz tog razloga je neophodno da plaćanje obavi lično osoba na koju glasi administrativna zabrana i da se plaćanje obavi u nekoj od naših radnji. S obzirom da se poručeni artikli isporučuju na kućnu adresu i da isporuku obavlja kurirska služba sa kojom sarađujemo, tako nešto nije moguće.

ISPORUKA

Za koliko je isporuka?
Poštovana/i rok za isporuku poručenog artikla je 2 do 4 radna dana. Na žalost, nismo u mogućnosti da preciziramo tačan dan i vreme isporuke, jer to ne zavisi isključivo od nas već i od kurirske službe. U svakom slučaju, možete nas kontaktirati na broj telefona 0800-100-505 ili 011-635-78-55 i operater će izvršiti provere i dati Vam preciznije informacije o tome dokle je stigla Vaša porudžbina. Ako ste poručili direktno na sajtu, molimo Vas da pripremite ID broj porudžbine.

Koliko naplaćujete isporuku?
Poštovana/i prilikom poručivanja proizvoda sa našeg sajta plaćate isključivo cenu poručenog artikla, koja je istaknuta na sajtu. Troškove poštarine snosi Đak sport.

Koja kurirska služba vrši dostavu?
Poštovana/i sarađujemo sa kurirskom službom Daily Express, koja vrši isporuku radnim danima u periodu od 8 do 16 i subotom od 8 do 13 časova. Na dan isporuke prosleđuju Vam SMS obaveštenje, kako biste obezbedili da na adresi bude osoba koja može da preuzme paket. Ukoliko prilikom preuzimanja pošiljke od kurira primetite da na paketu postoji oštecenje ili ukoliko postoji neslaganje u iznosu za plaćanje molimo da nas odmah kontaktirate na 0800-100-505 ili 011-635-78-55 kako bi operater izvršio potrebne provere i ispravke ukoliko je potrebno.

Dopadaju mi se proizvodi koje imate na sajtu. Da li mogu da poručim i da isporuka bude van granica Srbije?
Poštovana/i za sada smo u mogućnosti da artikle poručene na sajtu www.djaksport.com isporučujemo isključivo na teritiriji Srbije. Ukoliko ste iz Crne Gore, Makedonije ili Bosne možete poručivati na sajtovima namenjenim tom tržištu.

Da li šaljete vašu robu na Kosovo?
Poštovana/i na žalost imali smo problema pri isporuci paketa i više ne šaljemo na Kosovo. Vi možete da poručite proizvode sa našeg sajta ukoliko Vam odgovara da željeno preuzmete u nekoj od naših radnji, u Raškoj ili Novom Pazaru. Ukoliko želite da poručite molimo Vas samo da to učinite uz pomoć operatera, pozivom na broj 0800-100-505 ili 011-635-78-55.

Da li mogu da poručim nešto sa sajta i da mi se isporuči u vašoj radnji u mom gradu?
Poštovana/i ukoliko poručujete neki od proizvoda sa našeg sajta, kao adresu isporuke, nažalost ne možete navesti adresu naše radnje. Možete navesti Vašu kućnu adresu ili adresu na radnom mestu odnosno onu na kojoj će neko moći da plati i preuzme pošiljku koja je za Vas.

ZAMENE I POVRATI

Stigle su mi patike koje sam poručio, međutim ne odgovara mi veličina. Da li mogu da zamenim?
Poštovana/i naravno da možete da zamenite artikal koji ste poručili online. Najefikasniji i najbrži način je da posetite najbližu prodavnicu Đak sporta, ponesete artikal koji Vam ne odgovara i račun koji Vam je stigao uz proizvod i naše kolege će Vam pomoći. Ukoliko imaju na stanju veličinu koja Vam odgovara zameniće Vam na licu mesta. Ukoliko nemaju, mogu da poruče odgovarajuću, koja će Vam stići na kućnu adresu u roku od 2 do 4 radna dana. Svakako ostaje i mogućnost da artikal zamenite za neki drugi. Ukoliko niste u mogućnosti da posetite neku od naših prodavnica, pozovite naš kontakt centar na broj telefona 0800-100-505 i mi ćemo organizovati da kurirska služba dođe i preuzme artikal koji Vam ne odgovara i nakon toga ćemo Vam posalati odgovarajući. U tom slučaju Vi snosite troškove poštarine za artikal koji vraćate.

Da li može da se vrati poručeno?
Poštovana/i ukoliko Vam ne odgovara artikal koji ste poručili i ne želite ništa drugo u zamenu, možete ga vratiti, a mi ćemo Vam vratiti novac. Najefikasniji i najbrži način je da posetite najbližu prodavnicu Đak sporta, ponesete artikal koji Vam ne odgovara i račun koji Vam je stigao uz proizvod i naše kolege će Vam pomoći. Ukoliko niste u mogućnosti da posetite neku od naših prodavnica, pozovite naš kontakt centar na broj telefona 0800-100-505 ili 011-635-78-55 i mi ćemo organizovati da kurirska služba dođe i preuzme proizvod. Naglašavamo da se novac vraća isključivo uplatom na tekući račun, pa je potrebno pripremiti broj računa prilikom posete radnji ili poziva kontakt centru. Rok za uplatu novca je 14 dana.

Kupila sam jaknu za dete u vašoj radnji, ali mu je mala. Međutim, u toj radnji nemaju veću. Šta mogu da uradim?
Poštovana/i ukoliko menjate samo veličinu artikla, uz fiskalni račun zamenu možete obaviti u bilo kojoj našoj radnji. Međutim, ukoliko želite da je zamenite za neki drugi model neophodno je da posetite radnju u kojoj ste i obavili kupovinu jer zbog izrade naloga za ispravku ne postoji mogućnost zamene u drugoj radnji.

REKLAMACIJE

Kolika je garancija?
Poštovana/i po važećem zakonu pravo da podnesete reklamaciju na kupljeni proizvod imate u roku od 2 godine od dana kupovine. Ukoliko ste artikal kupili u nekoj od naših radnji, neophodno je da artikal koji želite da reklamirate, zajedno sa fiskalnim računom odnesete u radnju u kojoj ste artikal i kupili. Ako je proizvod kupljen online možete reklamaciju predati u bilo kom našem maloprodajnom objektu, uz gotovinski račun koji Vam je stigao uz porudžbinu. Najkasnije u roku od 8 dana će Vas obavestiti o ishodu reklamacije odnosno da li je opravdana ili ne.

Kako mogu da reklamiram patike koje sam kupio preko interneta?
Poštovana/i artikal koji ste poručili online možete da reklamirate u bilo kojoj Đak radnji. Ako je u pitanju obuća, obrišite, spakujte u kutiju i zajedno sa računom koji Vam je stigao uz pošiljku odnesite u najbližu radnju. Kolege će primiti reklamaciju, zapisati Vaše primedbe i poslati na stručnu ekspertizu. Najkasnije u roku od 8 dana će Vas obavestiti o ishodu reklamacije odn. da li je opravdana ili ne. Ukoliko niste u mogućnosti da lično predate reklamaciju u nekoj od naših radnji, pozovite kontakt centar na broj telefona 0800-100-505 ili 011-635-78-55 i mi ćemo organizovati da kurirska služba dođe i preuzme patike. U tom slučaju odštampajte primerak reklamacionog lista sa našeg sajta (nalazi se u odeljku kupovina, obrasci, pravilnici, zakonske odredbe) i popunite gornji deo gde piše popunjava kupac. Pored reklamacionog lista i artikla koji reklamirate, neophodno je da pošaljete i racun, kao dokaz kupovine. Sve zajedno spakujte, kurir će po našem nalogu doći na Vašu adresu i preuzeti paket. Čim paket stigne do naših kolega bice prosleđen na pregled komisiji i Vi ćete najkasnije u roku od 8 dana biti obavešteni o ishodu reklamacije.

Treba da reklamiram proizvod koji je kupljen u vašoj radnji, ali ne mogu da pronađem račun. Šta mogu da uradim, pošto još uvek imam pravo na reklamaciju?
Poštovana/i da bismo mogli da primimo proizvod na reklamaciju, prema clanu 56. Zakona o zaštiti potrošača, neophodno je da Vi, kao kupac, dostavite fiskalni račun ili drugi dokaz o kupovini. Ukoliko ste proizvod platili platežnim sredstvom, koje nije gotovina, uz popunjavanje izjave o neposedovanju fiskalnog racuna, prilažete drugi dokaz o kupovini. Kod plaćanja platnim karticama prilažete slip, čekovima građana prilažete izvod Vašeg tekućeg računa koji Vam izdaje banka, a kod plaćanja administrativnom zabranom izvod iz službe finansija preduzeća koje je istu izdalo. Ukoliko je predmetni proizvod plaćen gotovinski, jedini dokaz o kupovini je fiskalni račun. Sve ovo je potrebno da bi se zakonski kompletirala dokumentacija potrebna za obradu reklamacije.

Prihvacena mi je reklamacija za patike pa me interesuje da li mogu da uzmem druge patike i koja cena se racuna ako doplacujem, trenutna cena ili cena koja je bila kad sam kupio patike?
Poštovana/i kada menjate kupljeni proizvod ili imate odobrenu reklamaciju, uvek se računa cena koju ste platili odn. cena u trenutku kupovine, bez obzira da li je trenutna cena manja ili veća od cene na fiskalnom računu.

ĐAK LOYALTY KARTICA

Kako mogu da dobijem vašu karticu?
Poštovana/i Đak loyalty karticu možete dobiti u bilo kojoj Đak radnji, nevezano za kupovinu bilo kog proizvoda. Da biste postali član Đak kluba potrebno je da popunite pristupnicu, gde ćete ostaviti osnovne podatke (ime i prezime, adresu stanovanja, mail adresu, broj telefona). Kao član Djak kluba bićete redovno obaveštavani o pogodnostima koje ćete dobijati, kao i o svim akcijama u Đak sportu.

Koje pogodnosti imam sa karticom?
Svaka kupovina u Đak radnjama Vam donosi vredne poene, koje možete iskoristiti već pri narednoj kupovini ili ih sabirati i iskoristiti onda kad Vi to želite. Na osnovu vrednosti kupovine u predhodnih 12 meseci, postoje 3 kategorije popusta: Silver – 5%, Gold – 7% i Platinum 10%. Detalje možete pročitati ovde ili će Vam sve pojasniti kolege u radnji. Za sada se sabiraju sve kupovine u našim radnjama. Trenutno ne postoje tehničke mogućnosti za evidenciju kataloških porudžbina odn. porudžbine putem sajta.

Imam staru karticu Đak kluba. Mogu li da je zamenim za novu?
Poštovana/i, Vaša stara Đak klub kartica je automatski počela da funkcioniše kao Đak loyalty kartica i nema potrebe da se menja za novu.

Kako mogu da znam koliko imam poena na kartici?
Postovana/i prilikom svake kupovine u nasim radnjama ce te uz fiskalni racun dobiti odstampan i nefiskalni isecak sa trenutnim stanjem bodova, zarađenim i potrošenim bodovima na tom računu. Ako ste izgubili taj isecak, stanje mogu da Vam provere kolege na kasi.