Avala Trail Race 2024 – trkači pobedili vremenske uslove

U subotu 24.februara održana je Avala Trail race 2024, trka u organizaciji Planinarskog društva "Avala" iz Beograda, a uz podršku kompanije Đak Sport i drugih sponzora.

Takmičari i takmičarke kroz cilj su prolazili sa osmehom uprkos hladnom vremenu i kišici koja je povremeno rosila, a koji nisu uspeli da pokvare doživljaj. Na ovoj trail trci učestvovalo je preko 500 trkača različitih starosnih uzrasta, koji su pokazali izuzetnu izdržljivost i upornost.

Ovo je druga trka ovog tipa na Avali i sastojala se od tri staze: 5 km sa 310m uspona i spusta, 10 km sa 535m uspona i spusta, 15 km sa 710m uspona i spusta. Trka je bila namenjena učesnicima starijim od 14 godina, aktivnim sportistima ili rekreativcima, različitih vrsta sportova i različite sportske spreme. Sama trka Avala Trail, propagira sport, zdrave stilove života, prirodu, druženje, avanturistički duh, osećaj slobode, izdržljivost, pomeranje sopstvenih granica.

Kako učesnici tako i organizatori iskazali su veliko zadovoljstvo ovom trkom, posebno jer je broj učesnika ove godine bio duplo veći u odnosu na prošlogodišnji. Staze su bile lepo obeležene do samog cilja prohodne, a još jednom se pokazalo da nije vreme taj faktor koji diktira dobru trku već dobra organizacija, odziv i učešće trkača, koji su došli iz svih krajeva Srbije, ali i iz Hrvatske, Crne Gore, Italije, Rusije i Bosne i Hercegovine, da oprobaju svoju spremnost i prođu nove staze koje im ova planina nudi. 

Oni najuspešniji u seniorskoj kategoriji osvojili su vredne nagrade, vaučer od 10.000 rsd za kupovinu opreme za trčanje svetski poznatih brendova Joma i Mizuno, a koje je obezbedila kompanija Đak Sport.

Želja organizatora, učesnika i svih prijatelja trke je da Avala Trail trka postane tradicionalna i da se broj učesnika iz godine u godinu sve više povećava. 

Osim trčanja, učesnici su imali priliku da uživaju u zabavnom sadržaju, zajedničkom zagrevanju pre trke, a posle trke su se družili u dobroj atmosferi. 

Na ovogodišnjoj Avala Tral trci učestvovao je i tim kompanije Đak Sport, sa ciljem da dodatno pruži podršku ovom sportu i promoviše značaj fizičke aktivnosti, posebno trčanja i hodanja, kao svojevrsne prevencije u očuvanju zdravlja, uz nezaboravno druženje, jačanje solidarnosti i timskog duha kroz podršku i motivaciju. 

Avalska trka je uvertira lepog trail kalendara u Srbiji. Naredna trail trka, koju će podržati Đak Sport je “Divča Winter Trail” koja se 24.marta održava na Divčibarama, u organizaciji West Serbian Trails-a.

Čestitamo pobednicima, kao i svima onima koji su završili trku.